Wat voor persoonlijkheid moet je hebben als ondernemer?

Deze typische ondernemer eigenschappen helpen
Van freelance fotograaf tot eigenaar van een multinational: ondernemers zijn er in allerlei soorten en maten. Een aantal persoonlijkheidskenmerken hebben veel ondernemers echter gemeen. Deze typische ondernemer eigenschappen helpen hen om doelen te bereiken en zo succes te behalen. Heb jij de entrepreneurial spirit?

 

Vijf typische ondernemer eigenschappen

 

 1. Lef
  Als ondernemer beschik je over lef. Er was tenslotte lef voor nodig om jouw bedrijf te beginnen! Ondernemers durven te investeren in hun ideeën en grenzen te verleggen.
 2. Sociaal
  Jij kunt goed met mensen omgaan en bent een kei in netwerken. Als ondernemer ken je de juiste mensen en weet hoe je hen kunt inzetten voor jouw bedrijf.
 3. Direct
  Ondernemers communiceren duidelijk, direct en to the point. In eindeloze discussies heb je als ondernemer geen zin, die tijd kun je wel beter gebruiken.
 4. Gedreven
  Jij bent gedreven en gaat elke dag opnieuw voor jouw doel. Als ondernemer zit je vol plannen en zorg je ervoor dat deze ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.
 5. Commercieel
  Als ondernemer verkoop je moeiteloos jouw product of dienst. Je verlegt de bezwaren van (potentiële) klanten en overtuigt hen van jouw succes.

Samen sterk

Kun jij bij alle vijf ondernemer eigenschappen een vinkje zetten? Gefeliciteerd! Jij beschikt over de entrepreneurial spirit. Mis jij eigenschappen? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn; je kunt je ontwikkelen op de gebieden waar je nu nog niet sterk in bent of een goed team om je heen bouwen.
Dit kan zowel binnen je bedrijf als daarbuiten, door middel van samenwerkingspartners. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een team juist sterk is als het bestaat uit mensen met verschillende persoonlijkheidskenmerken. Zo vul je elkaar aan en behaal je samen de beste resultaten.

Tip

Door middel van persoonlijkheidstesten kun je meer inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid en die van de mensen in je team. Doe bijvoorbeeld de gratis test op 16personalities.com.

 


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten