Urenregistratie in 2020, haal meer uit je tijd

14 februari 2020

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen voor je onderneming. Nieuwe kansen om het nog beter te doen dan vorig jaar, nieuwe kansen om meer uit je tijd te halen en meer te bereiken. Zet je beste been voor en begin het jaar goed door te werken aan nieuwe manieren om je bedrijfsvoering te verbeteren. Een van de beste manieren om dit te doen is door je urenregistratie op orde te krijgen. Essentieel als je werkzaamheden wilt beoordelen op efficiëntie en effectiviteit.

Tijdens het uitvoeren van een project wil je meestal weten wie aan welk onderdeel werkt en hoeveel tijd dat in beslag neemt. Als je personeel uren goed bijhoudt dan kun je in real-time beoordelen of je op schema ligt. Dit maakt het mogelijk voor je om het project in goede banen te leiden en op tijd te sturen naar een succesvolle afronding van het project.

Vervolgens heb je na de tijd exacte verantwoording van alle gedraaide uren voor dat project, zowel voor interne als externe stakeholders. Erg handig als je bijvoorbeeld verantwoordelijk bent voor de budgetten en/of het personeel gerelateerd aan het project. Of als je gewoon een project wilt beoordelen en vergelijken met een ander project. Zo kun je tot in de diepste details zien welke werknemers aan welke onderdelen hebben gewerkt, hoe dit verliep en op welke manier dit in de toekomst wellicht beter kan.

Verplichting door Europese Unie: daar komt bij dat urenregistratie steeds vaker verplicht is, onlangs nog deed de Europese Unie een uitspraak over het verplicht stellen van urenregistratie binnen bedrijven om ervoor te zorgen dat wetten met betrekking tot arbeidstijden worden nageleefd. Als proactieve ondernemer die goed let op zijn tijdbesteding en zoveel mogelijk uit beschikbare tijd wil halen wordt het voeren van urenregistratie een steeds logischere stap.

Software kiezen: om met urenregistratie bezig te gaan is niet veel nodig. Kies voor software die goed in te stellen is naar de benodigdheden van je organisatie. Werk je bijvoorbeeld met verschillende projecten, klanten en taken? Kies dan voor software die je dit flexibel laat instellen voor een ruime beschikbaarheid van details bij het registreren van uren. Kies ook voor software met bijvoorbeeld een urenregistratie-app, deze maakt het voor personeel vaak toegankelijker om hun uren bij te houden zodat het niet een vervelende of tijdrovende bezigheid hoeft te zijn. Hoe vaker je immers je urenregistratie bijwerkt, hoe nauwkeuriger het resultaat.

Lage drempel: de drempel om te beginnen met urenregistratie software is dus laag: laat je niet tegenhouden door oude manieren van werken. Tientallen Excel-sheets, losse urenpapiertjes en dergelijke bij elkaar verzamelen is niet meer van deze tijd. Het kost alleen maar meer tijd (en daarmee ook vaak geld). Kies voor gebruiksvriendelijke, flexibele software die voor jou werkt.

Uiteraard zijn er andere factoren waar je rekening mee kan houden die specifiek zijn voor jouw werkwijze en onderneming. Een van Nederlandse bodem urenregistratie-systeem is Keeping. Met Keeping richt je urenregistratie binnen je onderneming in zoals jij dat wilt. Het is gebruiksvriendelijk voor je personeel dankzij een simpele en doordacht uiterlijk. Door urenregistratie gemakkelijk en vloeiend te maken, gaat je personeel beter uren bijhouden en daar heeft iedereen baat bij. Keeping helpt je dus direct om je onderneming te groeien door middel van betere inzicht in urenbesteding van personeel voor projecten, taken en klanten. Voor een vast bedrag per gebruiker, per maand (vanaf € 5,40 – ofwel een paar kopjes koffie) kun je een hoop administratie automatiseren en digitaliseren met behulp van de web- en mobiele apps voor urenregistratie.

Start 2020 goed en verantwoord: Begin vandaag met het bijhouden van je uren en die van je personeel. Keeping is de eerste 14 dagen volledig gratis te gebruiken zodat je snel en gemakkelijk kan beginnen met het bijhouden van uren binnen je onderneming.