NIRV verwacht recordaantal overnames in MKB

Overnamegolf op beurs heeft navolging in MKB

15 december 2009 1 minuten

Het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) verwacht naar aanleiding van een gisteren gepubliceerd onderzoek dat de overnamegolf op de beurs navolging krijgt in het midden- en kleinbedrijf. Redenen voor de verwachte overnamegolf zijn volgens het NIRV de hoge groeicijfers van de bedrijven en de grote uitstroom van babyboomers die met pensioen gaan.

Volgens Peter Paul Buijsrogge, bestuurslid van het NIRV, zijn bedrijven aan het zoeken naar een bestemming voor het beschikbare geld. Een verhoogde overnamecapaciteit zal hiervan het gevolg zijn.

DGA's

Er zijn op dit moment veel directeur-eigenaren op pensioengerechtigde leeftijd. Door hun bedrijf te verkopen, kunnen ze hun pensioen bekostigen. Buijsrogge vreest echter dat tegelijkertijd veel mkb'ers bij een overname het risico lopen te weinig geld te krijgen voor hun bedrijf. "In het mkb hebben ondernemers veel minder een idee van de waarde van hun onderneming. Ze denken meestal in boekhoudkundige termen als winst en eigen vermogen. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk, maar bij een bedrijfsovername gaat het in de eerste plaats om de economische potentie", aldus Buijsrogge.

Meer weten?

Wil je meer weten over het overnemen van een bedrijf? Klik hier. Wil je meer weten over het verkopen van een bedrijf? Klik dan hier.

Bron: CASHToday.nl