MKB-ondernemers weten vaak antwoord niet op juridische zaken

1 op de 5 MKB'ers wel goed op de hoogte

16 december 2009

Slechts één op de vijf MKB-ondernemers weet een juist antwoord te geven op juridische vraagstukken waar ze mogelijk mee te maken kunnen krijgen. Dat blijkt uit een test van het advocatenkantoor MCA Legal. De vragen hadden te maken met de dagelijkse praktijk van de ondernemer, maar bleek duidelijk geen dagelijkse kost.

Vragen

De vragen gingen over vertegenwoordiging bij tegenstrijdig belang, algemene voorwaarden en verjaring van rechtsvorderingen. De meeste ondernemers vonden de twee meerkeuzevragen moeilijk te beantwoorden. Een deelneemster verklaarde bij de eerste vraag: "Alle vier de antwoorden hebben iets logisch, dit zet je wel aan het denken". De antwoorden op de verjaringsvraag liepen behoorlijk uiteen, van "1 jaar" tot "oneindig".

Belangrijk

Juist juridische zaken kunnen heel belangrijk zijn in een onderneming. Als er niet de juiste kennis is, kan dat veel geld kosten. Dus mocht je de kennis zelf niet hebben, laat je dan goed voorlichten door experts. Op de MKB Servicedeskpagina staat veel informatie en ook kunnen we je in contact brengen met onze juridische kennispartners, mocht je met een vraagstuk zitten. Klik hier om direct naar de Juridische desk te gaan.