Over MKB Servicedesk

Hét ondernemersplatform van MKB-Nederland

03 maart 2020

MKB Servicedesk wordt gedreven door ondernemerschap. Een passie. Wij geloven in ondernemerschap en dragen dat uit. Ondernemen, dat is steeds het startpunt voor onze slagvaardige en initiatiefrijke organisatie.

Heb jij al een MijnMKB profiel?

Onbeperkt persoonlijk advies

Geloof in ondernemerschap

Ondernemen is een manier van leven die het beste in jezelf naar boven haalt. Het klinkt door in alles wat je doet. Ondernemerschap gaat over dromen, over denken, durven en doen. Maar ondernemen gaat ook over doorzetten en verantwoordelijkheid nemen. Het gaat over de omgeving waarin je ondernemerschap laat zien. Dat zet de toon in alle uitingen van de MKB Servicedesk.

Het begint met een vraag

MKB Servicedesk is in 2004 opgericht door Willem Overbosch en sindsdien een voor de ondernemer herkenbaar merk. MKB Servicedesk is niet bedacht, maar ontstaan vanuit de vraag van ondernemers. En met MKB-Nederland als aandeelhouder ontstond de slagkracht om een veelzijdige dienstverlening te ontwikkelen die helemaal is toegespitst op de wens van de ondernemer. Met die karakteristieke gedrevenheid en kennis over de vraag van de ondernemer, biedt MKB Servicedesk inmiddels een uitgebreid pakket producten, om ondernemers te voorzien van kennis, expertise en inspiratie.

Alles draait om informatie

De ondernemer wordt geraakt door MKB Servicedesk. Omdat de vraag van de ondernemer altijd ons vertrekpunt is, ontstaat er een waardevolle relatie. MKB Servicedesk hanteert een doordachte redactionele formule, gebaseerd op kwaliteit. Wij leveren onafhankelijke, objectieve no-push content, die voor de ondernemer van doorslaggevend belang kan zijn bij de uitbouw van zijn bedrijf. In elke fase van het ondernemerschap geeft onze kennisbank praktische antwoorden, passend bij de ambities en doelen van dat moment.

Inspirerend bezoekersprofiel

MKB Servicedesk biedt hoogwaardige informatie, voorzien van allerlei innovatieve en eigentijdse verpakkingsvormen. Al onze praktische, to-the-point content wordt toegesneden op de doelgroep. Wij weten dat we iedereen bereiken die met ondernemerschap bezig is.

Ondernemerstaal

De kracht van MKB Servicedesk: relevante en betrouwbare informatie over ondernemerschap. Wij zorgen ervoor dat die informatie altijd en overal beschikbaar is in MijnMKB, voor iedereen die met ondernemerschap bezig is. Op het moment dat de informatiebehoefte speelt. Wij denken, schrijven en spreken in de taal van de ondernemer.

Sluit aan

De content van MKB Servicedesk kan aansluiten bij adverteerdersdoelstellingen. Wij zoeken actief het partnership met expertisebronnen, om de waarde van onze informatiedragers verder te optimaliseren. Wij verbinden ons aan publieke en private stakeholders die voor een vruchtbaar ondernemersklimaat zorgen. Met ons concept van informatie-uitwisseling wil MKB Servicedesk het ondernemersklimaat elke dag weer een stukje aantrekkelijker maken.

Breed pakket

Iedere ondernemer maakt persoonlijke keuzes over de consumptie van informatie. MKB Servicedesk is daarom een spannende mediamix. De content bieden we aan op onze website, in MijnMKB, in whitepapers en e-books, tijdens workshops en evenementen.

MKBServicedesk.nl

De website van MKB Servicedesk heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als helpdesk voor ondernemers, starters en zzp'ers. In de loop der jaren is dit platform verder uitgebouwd met allerlei gespecialiseerde desks, die de ondernemer voorzien van de gezochte informatie en interactie. Hier kan je onze privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden vinden.

MijnMKB

MKB Servicedesk is vooral ook een persoonlijke beleving. Daarom is de entree tot al onze verschijningsvormen gepersonaliseerd via MijnMKB. Een toegankelijk dashboard dat sinds eind 2012 meer dan 60.000 enthousiaste gebruikers heeft. MijnMKB kun je als app op je telefoon zetten, door deze op je startpagina toe te voegen. 

Lidmaatschap

Als ondernemer kun je lid worden van MKB Servicedesk. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van persoonlijk telefonisch ondernemersadvies, exclusieve templates, de MijnMKB-community en je sluit je aan bij de lobby bij MKB-Nederland. 

Scans

Doe ik het wel goed? Hoe scoor ik ten opzichte van andere ondernemers? En waar zitten de verbeterpunten? Met behulp van een breed aanbod aan zelfscans kan de ondernemer bij MKB Servicedesk de eigen prestaties op een specifiek aandachtspunt toetsen. Snel en doelgericht naar de kern van het probleem. Met een heldere uitkomst en een concrete to-do-list als resultaat.

E-book-reeks

MKB Servicedesk gaat over vragen en antwoorden, maar wij zoeken ook nadrukkelijk de verdieping. Daarom ontwikkelde MKB Servicedesk de succesvolle boekenreeks ‘Eerste Hulp bij...’, met uitvoerige relevante informatie in boekvorm. Aantrekkelijke content, beschikbaar als e-book.