CvOI maakt kenniscentra benaderbaar voor MKB-er

Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie geopend

15 december 2009 1 minuten

In Utrecht opende eerder dit jaar het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie (CvOI) haar deuren. Onderdeel van het CvOI is het MKB-loket, dé ingang voor ondernemers naar de grootste concentratie van kennis in Midden-Nederland.

Toegankelijke informatie

Het MKB-loket is een laagdrempelig aanspreekpunt voor alle kennis die in de Utrechtse kenniscentra aanwezig is. Het loket richt zich op ondernemers met informatievragen, kennisbehoefte en (onderzoeks)opdrachten. De medewerkers zorgen dat je vraag bij de juiste mensen terechtkomt en zij begeleiden, waar mogelijk, het hele proces. Het MKB-loket is daarmee dé oplossing voor wie kennis zoekt op de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht of het Utrechts Medisch Centrum.

Advies en begeleiding

Ondernemers weten vaak precies wat ze zoeken, het MKB-loket helpt bij het formuleren van de vraag om tot een optimale oplossing te komen. Ook medewerkers van de kennisinstellingen kunnen terecht bij het MKB-loket voor advies over een vraag van een MKB’er waar zij aan werken. De medewerkers van het loket kennen de weg binnen de kennisinstellingen en spreken de taal van zowel ondernemer als onderzoeker. Het loket maakt daarmee een vertaalslag zodat ondernemer en onderzoeker elkaar beter begrijpen.

Innovatievoucher

Om de kosten van innovatief onderzoek te betalen kunnen ondernemers bij SenterNovem de zogenaamde innovatievouchers, een vorm van subsidie, aanvragen. Een innovatievoucher kan door de ondernemer worden gebruikt als betaalmiddel aan de kennisinstelling die het onderzoek uitvoert. Het CvOI speelt ook in dit traject een centrale rol. Zij zorgen voor de registratie, inname en afwikkeling zodat ondernemer en kennisinstelling zich kunnen richten op de innovatie en het onderzoek zelf.

Kijk voor meer informatie op www.cvoi-utrecht.nl

Bron: Regiopinie