CNV eist loonsverhoging tussen 2 en 3,5 procent

Looneis afhankelijk van sector

15 december 2009

Het CNV gaat bij de cao-onderhandelingen komend jaar tussen de 2 en 3,5 procent meer loon vragen. De hoogte van de eis hangt af van de sector. Dat heeft de christelijke vakcentrale donderdag laten weten.

Variabele looneis

Het CNV gaat bij de cao-onderhandelingen komend jaar tussen de 2 en 3,5 procent meer loon vragen. Ook voorgaande jaren werkte het CNV met een variabele looneis. De bodem van 2 procent is gelijk aan de verwachte inflatie, de eis hangt af van de specifieke omstandigheden in de sectoren. Het CNV vindt de verschillen tussen de sectoren te groot om met één centrale looneis te komen.

Vakcentrale FNV maakte eerder deze week bekend de cao-onderhandelingen in te gaan met een looneis van 3,5 procent.

Betere scholingsmogelijkheden

Daarnaast zet het CNV in op betere scholingsmogelijkheden en meer faciliteiten om werk en zorg te combineren. Ook vraagt de vakcentrale aandacht voor plezier in het werk.

Flexibele werktijden

Niet alleen vaste medewerkers, maar ook flexwerkers moeten in aanmerking kunnen komen voor scholing, vindt het CNV. Verder staat op het wensenlijstje onder meer verruiming van het ouderschapsverlof en flexibele werktijden.

Jeugdloonschalen

Het CNV wil afschaffing van de jeugdloonschalen en voor jongeren een beloning op basis van ervaring. Dit alles staat in de nota arbeidsvoorwaarden 2008, die de komende maanden aan de leden wordt voorgelegd. In december wordt de nota definitief vastgesteld.

Bron: zibb.nl