Inning auteursrechten: al 8.000 protestbrieven

Ondernemersorganisaties vragen leden mee te doen aan actie

15 december 2009

De protestactie van MKB-Nederland en VNO-NCW over auteursrechten heeft naar schatting al bijna achtduizend brieven opgeleverd. Onlangs hebben de beide ondernemersorganisaties hun leden gevraagd mee te doen aan de actie “De maat is vol”. Deze is ingegeven door de sterk gegroeide onvrede onder ondernemers en brancheorganisaties over de inning van auteursrechten.

Brief

De beide organisaties vragen ondernemers hun gezamenlijke brief aan de ministers van Justitie en Economische Zaken te ondersteunen door “De maat is vol” te ondertekenen. Uit de eerste geluiden van branches die de actie hebben uitgezet onder leden blijkt dat faxen overuren draaien en er bijna achtduizend brieven zijn geretourneerd.

Actiesite

Ondernemers kunnen op de speciale actiesite de brief ondertekenen. In het dossier Auteursrechten op de website van MKB-Nederland is meer informatie over dit onderwerp opgenomen, zoals een voorbeeldbrief die ondernemers kunnen sturen aan heffingsorganisaties als zij een onduidelijke factuur ontvangen.

De maat is vol

De manier waarop de vele heffingsorganisaties omgaan met het eenzijdig verhogen van tarieven, opzeggen van collectieve overeenkomsten, gebrek aan transparantie en overlegbereidheid enz. is ondernemers een doorn in het oog. Reden genoeg om te zeggen: de maat is vol, we zijn het zat.

bron: MKB-Nederland

Lees ook: