Ruim 11.000 ondernemers steunen actie auteursrechten

Handtekeningen worden aangeboden aan minister van Justitie

15 december 2009 1 minuten

Ruim 11.000 handtekeningen van ondernemers die het niet eens zijn met de manier waarop zij worden aangeslagen voor auteursrechten, worden donderdag 20 december door Bernard Wientjes van VNO-NCW en Jan Meerman van MKB-Nederland aangeboden aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.

De overhandiging van de handtekeningen is het sluitstuk van de actie 'De maat is vol', die MKB-Nederland, VNO-NCW en een groot aantal branches eind september zijn gestart.

Naar eigen zeggen zijn de twee ondernemersorganisaties zelden door zoveel leden individueel benaderd als over het dossier auteursrechten. Ondernemers zijn graag bereid voor auteursrechten te betalen, maar hebben de buik vol van de manier waarop zij dat nu moeten doen, aldus de werkgeversorganisaties. MKB-Nederland en VNO-NCW vragen minister Hirsch Ballin daarom om een nieuwe toezichtswet, minder innings- en uitvoeringsorganisaties, lagere en transparante tarieven en een efficiënter inningssysteem.

Administratieve lasten en regeldruk

Vertegenwoordigers van beide organisaties hebben donderdag ook een ontmoeting met staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken. In dat gesprek zal de nadruk liggen op de administratieve lasten en regeldruk die het huidige systeem van auteursrechten innen met zich meebrengt.

bron: zibb.nl