Groen printen blijkt lastig voor MKB

Ondernemers voegen daad niet bij het woord

15 december 2009 1 minuten

Het Midden- en Kleinbedrijf in Nederland heeft moeite met het terugdringen van papier- en inktverbruik en kan daardoor niet zo groen zijn als het zou willen. Dat blijkt uit onderzoek van Lexmark en Ipsos, gehouden onder 1.400 bedrijven in zeven landen.

De grote meerderheid van het MKB geeft aan de schadelijke invloed van printen op het milieu te willen inperken. Men voegt echter lang niet altijd de daad bij het woord. Van de Nederlandse respondenten zag 67% een toename in het printvolume vergeleken met twee jaar geleden. Slechts bij 12% van de bedrijven werd een afname in het aantal geprinte pagina`s geregistreerd. Bij de bedrijven die het aantal geprinte pagina`s wel wisten te verminderen, was de afname vooral het gevolg van een toename in elektronische communicatie (52%). Een groter bewustzijn van de kosten of de schadelijke invloed op het milieu speelde slechts bij 1% van de bedrijven een rol.

Danny Molhoek, Country Manager bij Lexmark stelt dat Nederlandse bedrijven zich moeten realiseren dat kostenbesparing en het gebruik maken van milieubewuste strategieën vaak overeenkomen in tactiek en dezelfde resultaten hebben. Lexmark wil bedrijven helpen om groener te worden door een reeks van duurzame, milieuvriendelijke en geoptimaliseerde printoplossingen aan te bieden