Bedrijven doen niets aan stelen op de werkvloer

Werkgevers onderschatten verliezen door stelende werknemers

15 december 2009 1 minuten

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers neemt regelmatig kantoorartikelen mee naar huis. Tevens doet 70 procent van de bedrijven niets aan stelende werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 508 respondenten.

Slechts 19 procent van de werknemers geeft aan dat er beveiligingscamera's hangen op het werk. Ook geeft slechts 11 procent aan dat de voorraad regelmatig geteld wordt. Martijn van der Neut, Marketing Manager bij NationaleVacaturebank.nl: 'Dit percentage is schrikbarend weinig, zeker als je nagaat dat meer dan de helft van de werknemers wel eens wat van zijn werk mee naar huis neemt. Werkgevers onderschatten het geld dat ze hiermee verliezen!'

Naast de algemene kantoorartikelen als pennen, stiften, blocnotes en nietmachines worden ook regelmatig computerspullen voor thuis meegenomen. 'Pennen en blocnotes worden vaak niet als stelen gezien. Deze worden meegenomen naar bijvoorbeeld een afspraak en verdwijnen in de tas. Als men thuiskomt wordt de tas leeggehaald en liggen de spullen thuis. Computerspullen zoals een muis, toetsenbord of software daarentegen worden waarschijnlijk wel bewust meegenomen voor thuisgebruik', aldus Van der Neut.

Bron: www.zibb.nl