Snel je sollicitant checken op internet?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een online profiel

15 december 2009 1 minuten

Waarom zou je als werkgever bij het aannemen van nieuw personeel dan geen gebruik maken van de mogelijkheden van de "online personeelscheck"?

Online sreening van sollicitanten

Op de website www.wieowie.nl kun je gemakkelijk de online profielen van toekomstige werknemers controleren. Dit scheelt je een hoop tijd. 

Uitzendbureaus en P&O afdelingen van grotere organisaties hebben deze zoekmachine al met succes ingezet in het proces van sollicitaties als vorm van eerste screening. Normaal zou je tenminste 7 websites af moeten lopen om een antwoord te krijgen op de vraag: "wat is er bekend over deze sollicitant op internet?".

Welke sites doorzoekt Wieowie?

Wieowie biedt snel en overzichtelijk de profielen van je toekomstig personeel door de volgende websites met een "spider" te doorzoeken:

  1. www.hyves.nl

  2. www.facebook.com

  3. www.myspace.com

  4. www.xing.com

  5. www.linkedin.com

  6. www.schoolbank.nl

  7. www.youtube.com

Hoe is Wieowie onstaan?

Wieowie.nl is een vertical op het gebied van mensen en zoekt in allerlei bronnen die informatie weer kunnen geven over personen. Vanuit werving en selectiebureaus bleek er behoefte te zijn aan een zoekmachine die al deze informatie overzichtelijk op 1 plek kon weergeven.Sinds kort kun je ook bedrijfsprofielen checken op http://www.wieowie.nl/bedrijven/ ...

Lees meer over het werven van personeel in onze personeelsdesk