File

DE COLUMN VAN WEEK NR 19 door DICK VAN DER PEIJL

16 juni 2008

Verkeer, het zit niet altijd mee. Soms heb je van die dagen dat de wet van Murphy keihard toeslaat. En natuurlijk heb je dan veel te krap gepland. ’s Morgens om 10 uur had ik een vergadering in Apeldoorn. Ik rijd iets over half negen weg bij mij thuis in Utrecht. Bij de Kardinaal de Jongweg gaat het al fout. Vast.

Freelance & ZZP desk

Een lange rij voor het stoplicht, aan de rotonde wordt gewerkt. Natuurlijk niet gekeken van tevoren. Langzaam kruip ik er langs en geef gas als ik op de A28 ben. De borden boven mijn hoofd springen aan ‘90km’ waarschuwen ze. Een stukje verderop ‘70km’, en nog een stukje verderop ‘50km’.  Het is inmiddels tien voor half tien. Met een beetje goeie wil en wat speling van het gaspedaal haal ik tien uur nog, denk ik. Vol goede moed sukkel ik verder. Om tien over half tien passeer ik Amersfoort en sla af naar de snelweg naar Apeldoorn.

Het zal kiele kiele worden, voor de zekerheid bel ik maar dat ik wat later ben. “Doe maar rustig aan, we wachten wel even”, hoor ik ter geruststelling. Om kwart over tien scheur ik het terrein op. Inmiddels lichtelijk verhit. Ze zijn toch maar begonnen.

Om twee uur heb ik een afspraak in Amersfoort. Om kwart over een rijd ik weg uit Apeldoorn, maar voor Amersfoort verschijnen de borden weer dat ik een stuk zachter moet rijden. Ik bel maar weer “waarschijnlijk wordt het iets later”. Om 10 voor half drie struikel ik bij mijn afspraak binnen. En die afspraak loopt natuurlijk iets uit.

Om vijf voor half vier stap ik weer in de auto. Om vier uur heb ik de volgende afspraak in Overveen. Ik rijd de invoegstrook naar de A1 op. Ik sta direct vast. Op de radio hoor ik dat het bij Amersfoort file is, bij de rondweg rond Amsterdam ook. Ik heb er genoeg van. Ik bel op: “ik ga het niet redden”. Bij de volgende afslag draai ik om. Dat had ik beter niet kunnen doen. Het verkeer zit niet altijd mee voor een kleine zelfstandige.

Bekijk het profiel van Dick van der Peijl in ons ondernemersnetwerk; publicist en adviseur mediastrategie en communicatie