De werkplek

DE COLUMN WEEK 23: door Dick van de Peijl

16 juni 2008 2 minuten

Voor een ondernemer is de werkplek de helft van zijn bestaan. Niet alleen omdat hij of zij daar de meeste tijd doorbrengt, maar het bevestigt ook de aandacht op zijn aanwezigheid. Voor een schoenenwinkel is een goede locatie in het winkelhart van de stad belangrijk.

Voor een loodgietersbedrijf is het weer de werkplek en de opslagruimte die van groot nut zijn.

Ik ben traditioneel op mijn zolderkamer begonnen. Goedkoper en eenvoudiger kan niet. De klanten ontving ik in de uitspanning om de hoek of aan de keukentafel. Maar ideaal is anders kwam ik al snel tot de ontdekking. Je bent nooit klaar. “Pap, je bent alleen maar aan het werk”, was de klacht van mijn twee zoons. Ik was wel aanwezig maar niet echt thuis. De verleiding is zo groot om nog even het mailtje te sturen, of nog even de opdracht af te maken, of nog even het plan te schrijven.

Nu heb ik sinds kort een eigen kantoortje. Heerlijk, een eigen plek!

Samen met een uitgever en een Sales Coach werk ik op het Hooghiemstraplein in Utrecht. Tegenover ons is een leuk creatief bedrijvencentrum, naast ons zitten oude televisiecollega’s van mij. En het netwerken gaat tussen de bedrijven door. Buiten als je even staat te roken. “Wat doe jij?” Is dan al gauw een snel gestelde vraag. Zo heb ik een tekstbureautje, een muziekarrangeur en een televisieproductiebedrijf in mijn netwerk opgenomen.

De omgeving inspireert me en levert me werk op. En het is een genot om elke morgen van mijn huis naar mijn werk te lopen. Privé en zakelijk zijn meer gescheiden. En dat vind ik heel prettig. ’s Avonds trek ik de deur achter me dicht, werk thuis nog wel verder op mijn laptopje, en ik ben klaar. Het is zo fijn merk ik dan om een goeie, leuke, eigen werkplek te hebben.

Bekijk het profiel van Dick van der Peijl in ons ondernemersnetwerk

Wil je ook voor de MKB Servicedesk schrijven?

Stuur een e-mail naar redactie@mkbservicedesk.nl