Enorme files door vrachtwagenchauffeurs

Daarmee protesteren ze tegen de opstelling van het kabinet in de discussie over de hoge brandstofprijzen

15 december 2009

Vanmiddag gaan chauffeurs op 18 plekken in het land vanaf 11.55 uur een half uur lang protesteren.

Actievoerende vrachtwagenchauffeurs hebben donderdagochtend vroeg de A2 Den Bosch-Utrecht bij knooppunt Hintham korte tijd geblokkeerd. Zij doen dit door met een snelheid van 50 kilometer per uur over de snelweg te rijden.

OverlastDe actie van vanochtend op de A2 was niet aangekondigd. De verwachting is, dat de overlast door de langzaam-aan-acties vanmiddag door demonstrerende vrachtwagenchauffeurs beperkt blijft. Door de acties zal het verkeer op de snelwegen wel vastlopen, maar de overlast blijft matig omdat de acties maar een half uur duren.

Het kabinet is de vijandFNV Bondgenoten stelt dat het kabinet de vijand is. 'De regering is voor de zoveelste keer de veroorzaker van de inflatie in Nederland. De btw moet omhoog, de dieselaccijns omhoog en ga maar door.  Bedrijven met een sterke positie berekenen die kostenstijgingen gewoon door aan hun klanten. De kleintjes redden dat niet, zij hebben geen dieselclausules in hun contracten. Zij worden afgeknepen door hun opdrachtgevers'.

Het kabinet en de transportsector gaan volgende week om de tafel zitten om te praten over de problemen die bedrijven hebben met de hoge brandstofprijzen. Het gesprek komt er op initiatief van de sector en vindt hoogstwaarschijnlijk donderdag plaats. Namens het kabinet schuiven minister Camiel Eurlings van Verkeer, minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken en staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën aan.

Bekijk de locaties waar de chauffeurs vanmiddag actievoeren.

Bron: ANWB Reisinformatie