Prijzenstorm voor Delftse stormvaste paraplu Senz

De stormvaste paraplu Senz, is onderscheiden met een prominente Amerikaanse designprijs.

15 december 2009

Ontwerper Philipp Hess liet maandag weten dat zijn bedrijf met het nieuwe model Senz XL de Gold International Design Excellence Award heeft gewonnen.

De stormvaste paraplu, ontworpen door oud-studenten van de TU Delft, valt op door zijn asymmetrische vormgeving, waardoor het regenscherm stormen tot windkracht tien doorstaat zonder kapot te waaien.

Het Delftse ontwerp heeft inmiddels talrijke prijzen ontvangen. Zo won het in 2007 een Nederlandse Designprijs. Een jaar eerder kreeg de paraplu de publieksprijs van de LiveWIRE Young Business Award. Volgens Hess won de stormparaplu in 2007 ook een andere Amerikaanse ontwerpprijs, namelijk de Red Dot Design Award. 

Een goed idee kan goud waard zijn. Maar niet iedereen onderneemt direct iets om zijn idee te beschermen. Hoe kan je registreren? Je onderneming en je producten of diensten hebben een naam, een logo of een combinatie van beide. Dat zijn je merken. Ze wijzen consumenten naar jouw producten en diensten, staan symbool voor je bedrijf en vertegenwoordigen een economische waarde. Daarom is het verstandig je merken te beschermen.

Golfer

De Senz XL is een nieuw model van het Delftse bedrijf. De paraplu is ontworpen voor de golfer. Door de asymmetrische vorm kan de golfer heel gemakkelijk de balvlucht van zijn golfpartner volgen.

De gouden IDEA-onderscheiding werd aan de SENZ-paraplu toegekend in de catagorie 'persoonlijke assessoires'. Ook de iPhone van Apple viel in de prijzen. Verder werden er ook zilveren en bronzen awards uitgereikt. Er waren 1571 producten genomineerd.

Tot nu toe zijn paraplu's de enige artikelen die door SENZ worden gemaakt, maar het bedrijf wil meer. "Het zal hier niet bij blijven. In de toekomst willen we meer producten op de markt brengen die bescherming bieden tegen weer en wind."  Vooral de XL-versie van de paraplu, die sinds twee maanden in de winkels ligt (bijna 59,95 euro) krijgt in binnen- en buitenland ruime aandacht.

De International Design Excellence Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Industrial Designers Society of America (IDSA). Dit is 's werelds grootste vereniging van industrieel ontwerpers.

Bron: Zibb.nl