Gebruik de vakantieperiode om te netwerken

Hoezo de zomer is een rustige periode

15 december 2009 1 minuten

In de maanden juli en augustus lijkt het qua afspraken veel rustiger dan de rest van het jaar. Gebruik daarom juist deze periode om te investeren in je netwerk.

Mijn eerste blog

Het besluit is genomen, de kogel is door de kerk; Willem Overbosch (initiafiefnemer van de MKB Servicedesk en zelf ook MKB ondernemer) gaat bloggen. Na een maand de kunsten afgekeken te hebben van de andere webloggers op deze site kan ik niet langer achterblijven. Ik zal eraan moeten geloven. Vanaf nu zal ik vaker gaan bloggen over ondernemen en netwerken wil je reageren dan kan dat natuurlijk. Waarmee kan ik mijn blogcarriere beter beginnen dan met een blog over netwerken, een van mijn favoriete bezigheden.

Netwerken in de zomerperiode is zinvol

De zomerperiode is bij uitstek geschikt om actief te netwerken. Je hebt net iets meer tijd om over je netwerk na te denken en er actief iets mee te doen. Stel je bijvoorbeeld even de volgende vragen; neem er even de tijd voor:

  • Ga weer eens nadenken over je doelstellingen tot eind 2006, wat ben je ook weer van plan?

  • Wie heb je de afgelopen periode ontmoet?

  • Is het zinvol om nog eens contact te leggen?

  • Kun je nog iets voor iemand betekenen?

  • Welke mensen wil je nog ontmoeten?

  • Waar ga je die vinden? Op beurzen, evenementen of maak je gewoon een afspraak?

Zo, nu weet je weer wie je moet gaan benaderen om je zakelijke doelstellingen voor 2006 te gaan realiseren. En vergeet niet, netwerken kan ook op het terras of op de zeilboot met een koud biertje erbij.....

Auteur

Willem Overbosch