Oude bestelauto's mogelijk geweerd uit binnenstad

MKB-Nederland vraagt input van ondernemers

15 december 2009 1 minuten

Heb je een bestelauto van 8 jaar of ouder, dan loop je de kans dat je in de nabije toekomst de toegang tot de binnenstad wordt ontzegd.

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn diverse grote gemeenten serieus van plan om oude bestelauto’s uit hun binnensteden te weren vanaf 2010. Gemeenten die vergevorderde plannen in die richting hebben zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, maar ook een aantal Brabantse steden.

Als je 1 of meer oude bestelauto’s hebt van 8 jaar en ouder loop je de kans dat je in de nabije toekomst de toegang tot de binnenstad wordt ontzegd. Aangezien de milieu-eisen in de loop der jaren worden aangescherpt, betekent dat voor je dat je oude bestelauto's zal moeten vervangen voor een (bijna) nieuwe auto. Een forse investering dus.

Premieregeling

MKB-Nederland vindt dit onacceptabel, tenzij de overheid en gemeenten de eigenaren financieel tegemoet komen. Er wordt daarom gewerkt aan de invoering van een regeling waarbij eigenaren van oude personen- en bestelauto’s een premie krijgen als ze hun oude auto laten slopen.

Vragenlijst

Zo’n regeling kan alleen worden ingevoerd met jouw hulp. Want MKB-Nederland kan geen premiebedrag vaststellen als ze niet weten wat voor jou als ondernemer acceptabel is.

Vul daarom vandaag nog de vragenlijst in als je personen- en/of bestelauto’s hebt die voor 1 januari 2000 voor het eerst op kenteken zijn gezet. De vragenlijst neemt circa 10 minuten tijd in beslag.

Je kunt tot en met 21 november deelnemen aan het onderzoek.

De vragenlijst, samen met vervoersorganisatie EVO opgesteld, kun je starten door HIER te klikken.

Bron: MKB-Nederland