Sociale partners eisen snelle maatregelen tegen crisis

Aangekondigde maatregelen laten op zich wachten

08 januari 2010 1 minuten

Werkgevers en werknemers vinden dat het kabinet te lang wacht om maatregelen te nemen in verband met de financiële crisis. Zowel FNV als VNO-NCW vindt dat het kabinet snel moet komen met garanties voor kleine bedrijven.

Snelle maatregelen

FNV-voorzitter Agnes Jongerius en Bernard Wientjes, voorman van VNO-NCW, zullen vrijdag in Den Haag tijdens een gezamenlijke persconferentie op snelle maatregelen aandringen. Het ergert beiden dat het kabinet bij urgente problemen voor zover die de banken raken zeer snel heeft gereageerd, maar het voor werkgevers en werknemers laat afweten. Het gebeurt sporadisch dat organisaties van werknemers en werkgevers een gezamenlijke persconferentie geven.

Arbeidstijdverkorting

Ruim dertig bedrijven hebben zich inmiddels gemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken voor de tijdelijke regeling arbeidstijdverkorting. Wat deze regeling precies inhoudt en wat de voorwaarden zijn is echter nog niet duidelijk. Minister Pieter-Hein Donner van Sociale Zaken denkt nog na of arbeidstijdverkorting een antwoord is op de crisis. Vakbonden en werkgevers zien dat als een mogelijkheid en hebben daarover geen grote meningsverschillen.

Redactie MKB Servicedesk