Reactie MKB-Nederland op eindejaarsenquete

Financiering belangrijkste thema

16 december 2009

De uitslag van de eindejaarsenquete is bevestiging van het beeld dat MKB-Nederland heeft.

Het verlenen van kleine kredieten door banken is al tijden een probleem. De dalende conjunctuur maakt dat natuurlijk niet beter. MKB-Nederland is met alle banken in gesprek om hier structureel verbetering in aan te brengen. Lees meer hierover in het dossier financiën.

MKB-Nederland staat in nauw contact met de banken

"Financiering verkrijgen wordt lastiger, de enquete bevestigt dit beeld."; aldus Leendert-Jan Visser, directeur Beleid MKB-Nederland. "Voor ondernemers met goede plannen blijft financiering wel mogelijk. Als ondernemers zich afvragen waarom een kredietaanvraag is afgewezen kunnen ze zich richten tot onze speciaal ingerichte kredietcrisisdesk."

De top 5 aan vragen van die binnenkomen bij de MKB Servicedesk wordt aangevoerd door het onderwerp:"Hoe kom ik aan geld"

MKB Servicedesk zet zich mede namens MKB-Nederland en kennispartners GIBO Groep en MKB Adviseurs nadrukkelijk in om ervoor te zorgen dat ondernemers een goede begeleiding krijgen naar succesvolle financiering , ook bij bedragen boven de  € 250.000,- of een aanvraag Werktijdverkorting.

Bron: Redactie MKB Servicedesk