Nederlanders winkelen graag online

In de Europese top van webshoppers

21 juni 2014 1 minuten

Winkelen? Daar hoef je de deur niet meer voor uit, lijken veel Nederlanders te denken. Nederland behoort namelijk tot de Europese top als het gaat om online aankopen. In 2008 kochten 7,5 miljoen Nederlanders producten of diensten via internet. Dit meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag.

Nederland staat op nummer drie als het om internetaankopen gaat. Plek 1 en 2 zijn vergeven aan Denemarken en Groot-Brittannië. Het aandeel Nederlanders dat elektronisch winkelt is de afgelopen vijf jaar toegenomen van 36 naar 56 procent. Dat is de grootste toename in de EU.  

De meeste producten of diensten die online gekocht worden zijn vakanties, boeken, kleding en kaartjes voor concerten of evenementen.  Binnen vakanties weet expert op dit gebied vakantiewoningenverhuur.nl ons te vertellen dat het online huren van een vakantie woning een enorme groei aan het doormaken is. Vooral hoogopgeleide mannen in de leeftijd van 25-44 jaar kopen en boeken regelmatig via het internet. Hun voorkeur gaat uit naar elektronica en software. Vrouwen kopen online meer kleding en sportartikelen.  

Het grootste deel van de Nederlandse e-shoppers koopt regelmatig. Meer dan 93 procent doet zijn aankopen bij personen of bedrijven binnen Nederland. 17 procent koopt online ook wel eens in andere Europese landen, bijna 10 procent bestelt ook buiten Europa goederen of diensten.

Wil je meer weten over webwinkels? Lees dan eens onderstaande artikelen: