Hoe dien ik elektroshocks toe?

Vergrote overlevingskans door snelle defibrillatie

02 maart 2010 1 minuten

Elke dag krijgen ongeveer 28 Nederlanders een hartstilstand, waarvan slechts 3 het overleven. De overlevingskans kun je vergroten tot zeventig procent door snel elektroshocks te dienen.

Tien tot vijftien minuten kan het duren voor een ambulance met defibrillator ter plaatse is. Vaak te laat als iemand met een hartstilstand reanimatie nodig heeft. Daarom vind je op steeds meer plaatsen een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Om te leren wanneer je zo´n defibrillator gebruikt en hoe je snel en effectief elektroshocks kunt geven, kun je de cursus ‘Werken met de AED+ defibrilleren redt levens’ van MKB Cursus & Training volgen. Daarin krijg je eerst een update van de reanimatiekennis en leer je daarna alles over het gebruik van de AED.

De cursus is bedoeld voor mensen die al een geldig reanimatiediploma op zak hebben en graag snel, effectief en efficiënt in willen grijpen bij een hartstilstand. Loopt uw bedrijf een hoog risicogehalte, organisatoren van evenementen, horeca, detailhandel, winkelcentra, etc.