Someone's gotta go!

Werknemers bepalen wie er ontslagen wordt in nieuwe tv-show

06 april 2009

In een realityshow over een bedrijf dat getroffen is door de recessie bepalen de werknemers wie er ontslagen moet worden.

Tv-producent Endemol liet zich inspireren door de economische crisis. In Cannes presenteerde het bedrijf  het programma ‘Someone’s Gotta Go!’, een realityshow over een middelgroot bedrijf dat getroffen is door de recessie. Als gevolg daarvan moeten er ontslagen vallen.

In de show bepaalt niet de baas wie ontslagen wordt, maar de werknemers zelf. De kijker komt eerst te weten wat iedereen verdient en waarom een werknemer wel of niet belangrijk is voor het bedrijf, vertelt Endemol-topman Paul Römer in het Algemeen Dagblad.

Volgens Römer houdt het programma rekening met de gevoeligheden die aan het onderwerp kleven en zal Someone’s Gotta Go! zich gewoon aan de wet houden. Hij denkt dat het programma ook in Nederland succesvol zal zijn. "Natuurlijk is het heftig en confronterend, maar het is vooral herkenbaar. Het programma vertelt het verhaal van echte mensen die de crisis beleven. Iedereen heeft collega’s die er wél en die er eigenlijk niet toe doen."

Het is nog niet duidelijk of het programma ook in Nederland gemaakt zal worden. Vakcentrale FNV is er in ieder geval niet blij mee: "Wij vinden het niet kies om ontslag als amusement op tv te brengen. Ik raad bedrijven ten stelligste af hieraan mee te werken,” aldus een woordvoerder.

De een z’n dood is de anders z’n brood, maar gaat dit niet wat ver? We zijn erg benieuwd wat jij als ondernemer vindt van dit concept voor een realityshow. Laat het hieronder weten!