Wat een goddelijke muffins uit de oven - 6 minutes ago from de bakker om de hoek

Bakkers kunnen vanuit de keuken twitteren met de BakerTweet

12 april 2010

Verse broodjes, warme appelflappen, smeuïge chocoladecroissants. Daar wil je als hongerige lekkerbek toch als eerste bij zijn? Een speciaal apparaat voor in de bakkerij zorgt dat het kan.

Met de gadget BakerTweet kunnen bakkers twitteren over hun verse broodjes, croissants en warme gebakjes die ze nét uit de oven schuiven. Voortaan komen klanten niet meer alleen op een warme appeltaart-geur af. Ze worden via Twitter naar de bakker getrokken.  

Bakkers kunnen het apparaat installeren in de keuken van hun bakkerij. Binnen enkele seconden vertellen ze via hun BakerTweet over de verse broodjes die uit de oven komen. Ingewikkeld gesms? Nee hoor, je gebruikt gewoon de draaiknop om je Tweet te verzenden. Wel kun je met een webmenu online voorgeprogrammeerde BakerTweets instellen en aanpassen.

De eerste Bakertweet is te vinden in het Albion Café in Londen. Het apparaat is bedacht door de 'overburen' van het Albion Café. Daar huist namelijk het digitale creatief bureau Poke. De medewerkers van Poke wilden altijd als eerste de verse broodjes uit de oven proeven. Ze realiseerden zich dat ze een apparaat voor bakkers in het hele land konden maken en kwamen zo op het idee voor BakerTweet.

BakerTweet zorgt dat retailers via Twitter met hun klanten kunnen communiceren over prijzen, aanbiedingen en de voorraad. Doordat BakerTweet gemakkelijk te bedienen is en in de keuken geplaatst kan worden, hoeven bakkers hun werkroutine niet te onderbreken.

Hoewel die broodjes in Londen allang zijn afgekoeld voordat je er bent vanuit Nederland, is het toch leuk de BakerTweets van Albion Café te volgen. Dat kan via deze link.

Wat vind jij als ondernemer van deze nieuwe gadget? Waarvan zou jij je klanten binnen een paar seconden op de hoogte willen stellen? Laat het vooral weten!

Demonstratievideo zien van BakerTweet? BakerTweet from POKE on Vimeo.

Bron: Idealize