'Let op de fotografie van je webwinkelsite'

Exposant Thuiswinkel Vakbeurs brengt PackshotCreator aan de man

28 april 2009

Dé tip voor ondernemers met een eigen webwinkel, is dat je moet zorgen voor professioneel beeld op de website. Althans, volgens verkoper Ralf de Hamer (23).

Ben je een thuiswinkel begonnen of wil je er een beginnen? Op de thuiswinkel vakbeurs kun je bij verschillende stands informatie krijgen over de online verkoop van producten en diensten. Zo’n tweehonderd standhouders vertellen vandaag en morgen nog over mogelijkheden voor thuiswinkels.

Om een voorproefje te geven, laten we één van de exposanten aan het woord. Ralf de Hamer (23) is verantwoordelijk voor de PackshotCreator binnen verkoop- en advieskantoor Teleson. Hij probeert vandaag mensen te enthousiasmeren over het product dat zij hebben geïntroduceerd in de Benelux.

De PackshotCreator? Vertel!

“Websitebouwers, webshophouders en fabrikanten kunnen dit apparaat gebruiken om hun producten op een professionele manier te fotograferen en op de site te plaatsen. Vanaf 1980 euro kun je er een kopen.”

Waarom niet met een gewoon fototoestel?

“Mensen vergeten vaak hoe belangrijk beeld op een webwinkel is. Je ziet tegenwoordig prachtige sites met goede betaalsystemen, maar de beelden blijen kwalitatief vaak achter. Dat verkoopt veel minder goed, dus je haalt niet alles uit je webwinkel. Voor de PackshotCreator hoef je geen speciale fotografische kennis te hebben en hoef je niet telkens contact te zoeken met een fotograaf als je professionele productfoto's op je site wil.”

Wat betekent dit product voor jullie bedrijf?

“Sinds 2007 zijn wij de distributeur van de PackshotCreator. We hebben nu meer dan honderd apparaten verkocht en zitten daarmee echt nog in de groeifase.”

Heb jij een eigen droom?

“Ik zit nu een paar jaar in het bedrijf van mijn vader en merk dat ik steeds verder groei. Als ik hier genoeg ervaring heb opgedaan, wil ik een eigen bedrijf beginnen, zodat ik zelf de lijnen uit kan zetten en mijn creativiteit de vrije loop kan geven.”

De Thuiswinkel Vakbeurs is op 21, 22 en 23 april gratis te bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht.

Ook een eigen webwinkel beginnen? Lees dan onze andere artikelen: