Wat is Meer Met Minder?

Help als ondernemer particulieren met het besparen van energie

18 september 2013

2,4 Miljoen bestaande woningen en andere gebouwen moeten in 2020 dertig procent minder energie gebruiken. Dat is het doel van de stichting Meer met Minder. Help anderen energiezuiniger te leven of te werken.

Zegt het je wat, de stichting Meer Met Minder? Of is het volkomen nieuw voor je? Het is een nationaal energiebesparingprogramma dat in 2008 in het leven is geroepen door bouwbedrijven, ministeries, energiebedrijven, installatiebedrijven en woningcorporaties.

Waarom Meer Met Minder?

Behalve voor het klimaat – de uitstoot van broeikasgassen móet een keer omlaag – is energie besparen goed voor ieders portemonnee. De prijs van stroom en gas is de laatste jaren flink toegenomen en als particulieren die kosten niet willen terugzien op hun energierekening, zullen ze energiezuiniger moeten leven.

In de praktijk betekent energie besparen vaak een betere isolatie van huis of kantoor. Zeker als mensen gaan verbouwen, is het slim om dat moment aan te grijpen om een woning of kantoor energiezuiniger te maken.

Wat doe ik zelf als Meer Met Minder-aanbieder?

Jij als ondernemer kunt helpen om je klant energie te laten besparen. Als bijvoorbeeld bouwondernemer, installatiebedrijf, na-isolatiebedrijf of maatwerkadviseur kun je je laten registreren als Meer Met Minder-aanbieder. Daarna kun je een speciaal maatwerk advies opstellen voor je klant en daarmee vertellen op welke manier je klant energie kan besparen. Jij weet als ondernemer goed te bekijken welke maatregelen bij wie passen en – niet onbelangrijk - hoeveel ze kosten. Uiteindelijk weet een klant dankzij jou hoeveel hij of zij kan besparen en of 'ie daadwerkelijk de maatregelen laat uitvoeren.

Voert een klant je advies uit en komt dat neer op een energiebesparing van 20 tot 30 procent? Dan help jij diegene aan een stimuleringspremie tussen de 300 en 750 euro.  Behalve voor een stimuleringspremie, kun je ook zorgen voor een lagere energienota, door je klant te helpen bij het vinden van geschikte subsidies en leningen.

Welke voordelen heb ik als Meer Met Minder-aanbieder?

Consumenten vragen steeds vaker naar ondernemers die hen kunnen helpen bij het besparen van energie. Een nieuwe klantenkring voor jou als ondernemer dus. Dat is niet het enige. Door een MMM-aanbieder te zijn, promoveer je ook direct tot een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer. Je staat erom bekend dat je niet alleen om winst geeft, maar ook om het milieu en de mensen binnen en buiten een onderneming.