Weekendje proefwonen

Crisis lokt creativiteit uit

24 juni 2009

Omdat een groot deel van de nieuwbouwwoningen leegstaat, heeft een Brabantse projectontwikkelaar bedacht dat mensen kunnen testwonen in de door hem gebouwde huizen.

De stilte op de woningmarkt inspireert de verkopers van nieuwbouwwoningen tot creativiteit. In het Brabantse dorp Zevenbergschen Hoek geeft  en projectontwikkelaar kopers nu de kans om een weekeinde op proef te wonen. Zo kunnen kopers de kwaliteit van de woning en van de locatie ervaren.

Dat heeft de Tilburgse projectontwikkelaar Van der Weegen dinsdag gemeld. Het gaat om een project van tien woningen aan de rand van het dorp tussen Breda en Dordrecht.

Leegstaande woningen De woningen zijn klaar, maar het grootste deel staat nog leeg. Met het idee voor 'testwonen' wil de ontwikkelaar daar verandering in brengen. De projectontwikkelaar heeft een website geopend waar mensen zich kunnen aanmelden voor een overnachting.

Jouw idee De crisis vraagt om creativiteit. Je moet je mogelijke klanten op een andere manier overhalen om met je in zee te gaan. Ben jij een creatief idee van een ondernemer tegengekomen of heb je zelf een manier om de crisis beter door te komen? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: NU.nl