Inderdaad, geld krijgen bij de bank is lastig!

Voorwaarden kredietverstrekking flink aangescherpt

25 juni 2009 1 minuten

Het is voor bedrijven en consumenten lastiger geworden om een krediet te krijgen. Dat blijkt nu ook uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank.

De banken in Nederland hebben in het eerste kwartaal van 2009 minder makkelijk geld uitgeleend. De Nederlandsche Bank, DNB, peilde de grote banken over hun kredietverlening. 80% van de ondervraagde banken gaf aan hun leningeisen aan bedrijven te hebben verzwaard. Ook consumenten kregen te maken met strengere voorwaarden bij het verkrijgen van een hypotheek. 

Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) ziet in de cijfers de bevestiging van het signaal dat zij al sinds eind vorig jaar krijgt van bedrijven. Ze gaat het dichtdraaien van de kredietkraan opnieuw aan de orde stellen bij de banken. 

Uit reacties op een van onze vorige berichten, ‘Krijg jij ook geen geld bij de bank?’, bleek al dat veel ondernemers zich kunnen vinden in deze cijfers. We zijn benieuwd naar jou ervaringen met banken. Heb je ook moeite gehad om krediet te krijgen? En hoe ga je hier mee om? Laat het ons hieronder weten, of stuur een mailtje naar de redactie.