'Elke week krijg ik per sms een update'

De zomer door - Deel 4

15 juli 2009 2 minuten

De directeur van MKB Servicedesk zorgt dat zijn bedrijf ook zonder zijn leiding kan draaien. Kwestie van goed delegeren, volgens Willem Overbosch. In 'De zomer door' vertelt hij over zijn vakantiemethode.

Willem Overbosch (36), directeur van MKB Servicedesk heeft vijf vaste werknemers en laat tijdens zijn vakanties de werkzaamheden gewoon doorgaan zonder zijn leiding.

Al bijna zover?

"Over drie weken ga ik op vakantie, naar een familiehuis in Zuid-Frankrijk. Ik blijf zo'n drie weken weg."

Je bedrijf gaat in die tijd door zonder jou aan het roer?

"Mijn team heeft duidelijke verantwoordelijkheden. Iedere werknemer weet wat zijn verantwoordelijkheden zijn en daardoor ben ik niet nodig om het bedrijf draaiende te houden. Wel heb ik goede werkafspraken gemaakt voor de planning van werkzaamheden in die periode. Ook heb ik afgesproken dat ik één keer per week een sms krijg met daarin een update. En hebben ze me nodig? Dan neem ik contact op. Mijn belangrijkste relaties weten dat ik op vakantie ben en wie ze in mijn afwezigheid kunnen bellen."

Kom je goed tot rust?

"Ik kan me volledig ontspannen en heb alle aandacht voor mijn vrouw en drie kinderen. Vakantie is tenslotte niet bedoeld om te werken... Maarre, stiekem schrijf ik wel nieuwe ideëen op en ik lees inspirerende boeken."

Maar je telefoon heb je bij. Hoe zit het met je laptop?

"Die neem ik ook mee, maar hij staat altijd aan. Ik heb hem alleen bij me voor noodgevallen. En over mijn telefoon: Als klanten mijn voicemail afluisteren, horen ze dat ik niet zal reageren."

En als je straks weer terug bent?

"Dan heb ik weer een flinke portie nieuwe energie en volop nieuwe ideëen." 

Geen vakantieplannen en inspiratie nodig? Lees dan de artikelen:

Ga je nog op vakantie en zoek je een inspirerend boek om met de ergste werkkriebels om te gaan? Lees dan het artikel:

Ook meedoen?

'De zomer door' is een reeks van MKB Servicedesk waarin ondernemers gedurende de zomerperiode vertellen hoe zij het aanpakken: het hebben van een eigen bedrijf én vakantie vieren. Vind je het leuk om mee te doen? Misschien kun je andere ondernemers inspireren! Mail daarvoor de redactie via redactie@mkbservicedesk.nl