Werken tijdens de vakantie? Een no-go!

De zomer door | deel 08

20 juli 2009

Cindy Vissers gaat graag op vakantie, als het even kan meerdere keren per jaar. Als ze op vakantie gaat, gaat de deur van de zaak helemaal op slot.

Cindy Vissers heeft haar eigen bedrijf, Cindy Vissers Personeel & Arbeid. Ze helpt ondernemers met het regelen van alle zaken rondom personeel. Maar op vakantie probeert ze haar werk echt thuis te laten.

Ben je dit jaar al op vakantie geweest of moet je je koffers nog pakken?

“De vakantie voor dit jaar zit er al weer op. Bali was dit keer de bestemming. Wat een prachtig eiland! Ik ga graag op vakantie, ik probeer altijd één keer per jaar naar Azië af te reizen. Er moet natuurlijk ook één keer geskied worden in Frankrijk. Als het uitkomt qua tijd en geld maak ik ook nog een stedentripje met een vriendin om inspiratie voor onze bedrijven op te doen.”

Wat voor soort vakantie past bij je?

“Ik ga dus graag naar het buitenland, afwisselend naar de zon en de sneeuw. Ik verblijf dan graag in een hotel of appartement, ik vind het heerlijk om zo min mogelijk zelf te hoeven doen, haha. En goed gezelschap, een inspirerende omgeving en mooi weer zijn ingrediënten die niet mogen ontbreken.”

Werk je ook tijdens je vakantie?

“In principe kan mijn bedrijf uitstekend doordraaien zonder mij. Van tevoren moet er natuurlijk wel goed gepland worden. In het verleden heb ik me wel eens laten verleiden om te blijven doorwerken. Dat is me uiteindelijk niet goed bevallen. Ik creëerde te weinig tijd om de batterij weer op te laden. Ook mijn partner was er helemaal niet gelukkig mee. Werken tijdens de vakantie is dus een no-go. Dat doe ik dus ook niet meer.

Maar er gaat natuurlijk niks boven inspiratie op doen en nieuwe plannen maken. Ik merk dat als ik het ‘gewone en dagelijkse werk’ echt thuislaat, ik weer tot heerlijke nieuwe inzichten kan komen. Je neemt letterlijk en figuurlijk even afstand, waardoor je weer scherper kan kijken naar wat je aan het doen bent.”

Hoe ontspan je tijdens je vakantie?

“Lekker eten en drinken, leuke tripjes maken, nieuwe mensen ontmoeten, luieren op het strand, duiken of skiën. En stapels boeken verslinden! Ik neem de nodige ‘chicklits’ mee, en een lekkere thriller. Dit jaar heb ik ook eindelijk ‘Eat, pray, love’ gelezen. Heerlijk!”

Wat heb je dit jaar van je vakantie meegenomen naar huis?

“Ik heb een prachtig sieraad gekregen van mijn man. Ook heb ik mijn nagels gelakt met bloemetjes en had ik een henna tatoeage. Ook zit ik weer boordevol ideeën voor mijn bedrijf. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, maar ik weet zeker dat ze een succesvolle uitwerking zullen hebben.”

Geen vakantieplannen en inspiratie nodig? Lees dan de artikelen:

Ga je nog op vakantie en zoek je een inspirerend boek om met de ergste werkkriebels om te gaan?

Ook meedoen?'De zomer door' is een reeks van MKB Servicedesk waarin ondernemers gedurende de zomerperiode vertellen hoe zij het aanpakken: het hebben van een eigen bedrijf én vakantie vieren. Vind je het leuk om mee te doen? Misschien kun je andere ondernemers inspireren! Mail daarvoor de redactie via redactie@mkbservicedesk.nl