Kleine bedrijven schieten niets op met deeltijd-WW

MKB-Nederland wil uitzonderingspositie voor kleinbedrijf

29 juli 2009

De nieuwe regeling voor deeltijd-WW pakt nadeling uit voor kleine bedrijven. Daarom moet er voor hen een uitzondering worden gemaakt.

MKB-Nederland roept de Tweede Kamer op om de regeling deeltijd-WW niet te laten verslechteren. Onlangs liet minister Donner van Sociale Zaken weten weliswaar extra geld uit te trekken voor deze maatregel, maar tegelijkertijd de voorwaarden fors aan te scherpen.

De mkb-koepel maakt zich hier grote zorgen over en vraagt om een uitzonderingspositie voor kleine bedrijven tot en met 25 werknemers. Een andere optie is het toepassen van een compensatiefactor.

In een brief aan de parlementsleden geeft de ondernemersorganisatie met een rekenvoorbeeld aan hoe met name het midden- en kleinbedrijf wordt gedupeerd door de nieuwe eisen. Ondernemers én hun werknemers worden hier ernstig door geschaad. Werkgevers maken een zorgvuldige afweging tussen wat nodig is voor het bedrijf en de mogelijkheden die deeltijd-WW hen biedt. Met de nieuwe regels vreest MKB-Nederland echter dat zij eerder zullen en moeten kiezen voor ontslag van mensen.

Kun jij je personeel nog betalen? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de kredietcrisis. Kun jij je personeel nog betalen? Of heb je ook deeltijd-WW aangevraagd? Wat zijn je ervaringen? Laat het ons hieronder weten, of stuur een mailtje naar de redactie.