Het kan dus nog erger

Nederlandse economie blijft krimpen

15 december 2009 1 minuten

De Nederlandse economie is in ’t tweede kwartaal verder gekrompen. Dat is 0,9 procent meer dan in het eerste kwartaal, toen de krimp al historisch laag was. Het kon dus nog erger.

Historisch laag

De cijfers die vandaag door het CBS bekendgemaakt worden laten de sterkste krimp zien sinds de Tweede Wereldoorlog. Volgens het CBS liepen de investeringen het sterkst terug, met bijna 13 % in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Ook de export daalde met meer dan 10%.

Lichtpuntjes

De crisis, blijvende recessie, recordaantal faillissementen: weinig positieve berichten voor ondernemers. Het goede nieuws is wel dat de dalingen afzwakken. De krimp van kwartaal op kwartaal is namelijk minder groot dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Uit cijfers blijkt dat onze oosterburen uit de recessie klommen in het tweede kwartaal. Ook de Franse economie lijkt weer op de goede weg.

Inspiratie nodig?

Toch zijn er nog steeds genoeg ondernemers die de crisis als een uitdaging zien.

Wat vind jij?

Wordt je onderhand kriegel van al het geneuzel over de crisis? Of wil je graag op de hoogte blijven, omdat je het nu ook begint te merken in je onderneming? Welke maatregelen neem jij om door de crisis te komen? We horen het graag. Laat hieronder je bericht achter, of mail de redactie.

Cijfers: CBS