Misleid door Gele Bedrijvengids? Meld het bij Steunpunt Acquisitiefraude!

Help mee misleiders tot een halt te roepen

02 februari 2016

MKB-Nederland roept bedrijven die zijn misleid door de Gele Bedrijvengids op zich te melden bij Steunpunt Acquisitiefraude (SAF).

Goed nieuws: acquisitiefraude is nu eindelijk strafbaar (lees het artikel). 

--

Hoe meer meldingen, des te groter de kans van slagen om deze misleiders een halt toe te roepen. Afgelopen juli hebben SAF en de Gouden Gids aangifte gedaan tegen de Gele Bedrijvengids, die in logo en lay-out sterk lijkt op de Gouden Gids. Misleid door deze gelijkenis beantwoordden honderden ondernemers een email van het bedrijf, met het verzoek om de contactgegevens te controleren en ondertekend te retourneren. Hiermee werd onbewust een overeenkomst van twee jaar aangegaan, voor een bedrag van 65 euro per maand.

MKB-Nederland maakt zich sterk voor het terugdringen van deze vormen van acquisitiefraude. Zij pleit voor goede voorlichting en duidelijke wetgeving. Ook het vervolgingsbeleid van Justitie moet actiever worden. Hoe meer benadeelde bedrijven zich daarom nu melden, des te groter de kans op effectieve vervolging.

Bron: MKB.nl

Lees hier meer over hoe je een nepfactuur herkent

Ben je ook misleid door de Gele Bedrijvengids? Meld het bij het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF), te vinden op www.fraudemeldpunt.nl, 055-5059780.