De innovatievouchers voor 2009 zijn op!

Alle vouchers zijn uitgegeven

20 oktober 2009 1 minuten

Alle innovatievouchers voor 2009 zijn uitgegeven. Het budget van 30 miljoen is daarmee bereikt. MKB-Nederland wil nu een vervroegde openstelling van de regeling voor 2010.

Met een innovatievoucher kunnen bedrijven een onderzoeksvraag voorleggen bij een kennisinstelling. Omdat de innovatievouchers nu al ‘op’ zijn, pleit MKB-Nederland voor vervroegde openstelling van de regeling in 2010.

30 miljoen euroDit jaar waren 7000 publieke innovatievouchers uitgegeven. In een pilot met private vouchers werden er nog eens 1000 aangeboden. Bedrijven kunnen hiermee een kennisvraag laten beantwoorden door universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen. In totaal stond er een budget van 30 miljoen euro open om kennis en toepassing daarvan in mkb-bedrijven bij elkaar te brengen.

MKB-Nederland wil vervroegde openstellingVanwege veelvuldig gebruik zijn alle vouchers van 2009 op. In maart 2010 komen er weer nieuwe innovatievouchers beschikbaar. MKB-Nederland wil vervroegde openstelling van de regeling. “Bij voorkeur in januari, zodat de financiële ondersteuning voor bedrijven niet te lang stil ligt.”

Lees meer over innovatie in de volgende artikelen: