Regeling kleine banen slechts tijdelijk

MKB-Nederland wil voortzetting van maatregel

19 november 2009 1 minuten

De maatregel om de werkgeverslasten bij kleine banen te verminderen wordt tijdelijk. Dit besloot staatssecretaris De Jager deze week na felle kritiek van de Tweede Kamer op de regeling.

De maatregel maakt deel uit van het Belastingplan. Werkgevers gaan door de regeling kleine banen minder betalen voor werknemers die jonger dan 23 jaar zijn en maximaal 600 euro verdienen.

Tweede Kamer: bang voor verdringing andere werknemersDe Tweede Kamer is bang dat de regeling tot verdringing van andere werknemers leidt. Jongeren die een deeltijdbaan willen, zouden de plaats innemen van jonge werknemers die fulltime willen werken. Ook zouden werkgevers banen gaan opknippen om gebruik te maken van de voordelige regeling.

MKB-Nederland: onzin!Onzin, zegt MKB-Nederland. “Banen die voor voltijders bestemd zijn, blijven dat.” Ook zal in de praktijk blijken dat werkgevers niet gaan opknippen. Dit zorgt voor extra veel rompslomp en verhoogt opnieuw de administratieve lasten. En dat terwijl de regeling is ingezet om deze te verlagen.

MKB-Nederland vindt invoering van de regeling zeer belangrijk. De brancheorganisatie roept de Kamer dan ook op om vooral de voordelen van de regeling voor kleine banen in afweging te nemen.

Bron: MKB-Nederland