Lekker in slaap vallen met de Zzzleeplight

Siem, Camiel en Merlijn bedachten het beste idee van Nederland

30 november 2009

Ondernemen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat dachten de drie vriendjes Siem, Camiel en Merlijn ook. Zij wonnen afgelopen zaterdag het televisieprogramma ‘Het beste idee van Nederland’ met hun uitvinding: de Zzzleeplight.

Een succesvol bedrijf begint met een goed idee. Soms is het een voor de hand liggend idee, waar gewoon nog nooit iemand op is gekomen, soms een zeer ingenieus idee waarvoor de nodige technische voorkennis vereist is.

In het programma 'Het beste idee van Nederland' koos het publiek de winnaar uit zes finalisten. Dat werden de drie vriendjes uit Delft. Siem (11), Camiel (10) en Merlijn (10) bedachten de Zzzleeplight, een lamp om gemakkelijk mee in slaap te kunnen komen. De lamp doet het tegenovergestelde van de wake-up light, de zzzleeplight gaat langzaam uit en speelt rustige muziek. Ze kwamen op het idee omdat een broer van de jongens altijd slecht in slaap kon komen. De vriendjes winnen 25.000 euro en hun idee zal in de markt worden gezet.

Wellicht dat de ideeën van de andere finalisten ook over enige tijd in de winkels te bewonderen zijn:

·         Schuitjes: kant en klare beschuit met muisjes;

·         Ecomengkraan: elke keer als de kraan uitgezet wordt, schiet de kraan weer terug in de koude stand. Zo kan veel energie worden bespaard;

·         Willyspere: een handige tool om zand- en ijssculpturen te maken;

·         Duo Sole: een strijkijzer met een bewegende punt;

·         HR-Pan: een pan met een extra buitenwand.

Heb je ook een goed idee en wil je weten hoe je dit verder kunt ontwikkelen?

Lees er meer over in de artikelen op de Innovatiedesk:

Je kunt je natuurlijk ook al vast inschrijven voor de editie 'Het beste idee van Nederland' van 2010.