Go green: Leeft duurzaamheid bij ondernemers?

Staat MVO bij jou op de agenda voor 2010?

23 december 2009

Ik ben zelf nog maar een groentje op het gebied van duurzaam ondernemen, maar ga hier in 2010 mee aan de slag. Ik ben benieuwd of duurzaamheid een thema is dat ook bij jou als ondernemer speelt.

Wat doe ik zelf als ondernemer met duurzaamheid?In september heb ik mijn eerste duurzaamheids-event bijgewoond. Een openbaring, vooral omdat ik daar leerde wat het voor mij als ondernemer zou kunnen betekenen. Natuurlijk heb ik onder mijn zakelijke e-mail staan dat je de mail niet moet uitprinten om het milieu niet te belasten, maar dat is dan ook wel alles. Ik doe er dus nog niet zoveel mee, maar geef het in 2010 wel meer aandacht.

Hoe, wat, waar?

Hoe kan ik als ondernemer eigenlijk beoordelen of ik iets met duurzaamheid moet gaan doen? Waar kan ik de juiste informatie vinden? Is er wel voldoende kennis in mijn bedrijf aanwezig? Het zijn voor mij vragen waar ik op dit moment nog geen antwoord op heb.

OnderzoekMKB Servicedesk onderzoekt in samenwerking met MKB-Nederland en Delta Lloyd in hoeverre duurzaamheid bij ondernemers leeft. Met het onderzoek:"Leeft duurzaamheid bij ondernemers" willen we achterhalen waar ondernemers naar op zoek zijn als het over duurzaamheid gaat. Met de uitkomsten van het onderzoek gaan we de informatievoorziening over duurzaamheid op www.mkbservicedesk.nl invullen.

Hoe relevant is duurzaamheid voor jou?

Doe mee met het onderzoek en bepaal zelf de relevantie van dit thema voor 2010. Onderwerpen in het onderzoek zijn:

  • Wat is duurzaamheid?

  • Energiebesparing

  • Duurzaam inkopen

  • Doe je zaken met de overheid?

Deelnemers aan de enquete maken kans op het boek : "'t is Groen en Groener wordt het niet" van topondernemer Leen Zevenbergen.

Start de enquete

Alvast bedankt voor je medewerking!

Auteur

Willem Overbosch