Welke mogelijkheden heb ik voor het afspelen van muziek in mijn bedrijf?

Muziek via radio, cd-speler of internet

03 mei 2011

Er zijn allerlei manieren om muziek in jouw onderneming te laten horen. Via de radio, cd-speler, internet of een muzieksysteem. Wat zijn de voor- en nadelen van deze technieken?

Radio

De radio is makkelijk in gebruik. Je zet hem aan, stemt af op de juiste zender en klaar ben je. Het nadeel is dat je geen invloed kan uitoefenen op de muziek die wordt gedraaid en na een paar uur gaat die dj ook wel een beetje vervelen. Bovendien krijg je om de zoveel tijd een reclameblok.

Cd

Dan maar een cd'tje opzetten. Dan heb je tenminste geen gepraat en kan je zelf kiezen welke muziek je draait. Pas wel op dat je niet te vaak dezelfde cd opzet, anders wordt de muziek erg eentonig. Een nadeel van een cd is dat hij vaak na drie kwartier is afgelopen en het dan opeens stil is in je winkel of café.

Mp3

Een lijst met mp3's dan misschien. Dat wisselt lekker af en kan eindeloos doorgaan. Klinkt misschien ideaal, maar deze manier van muziek afspelen kan strafbaar zijn. Je moet namelijk betalen als je muziek draait in je onderneming, al helemaal als je illegaal gedownloade mp3's afspeelt.

Systeem

Als je via een muziekleverancier een contract afsluit betaal je misschien wat meer voor muziek in je onderneming, maar dan ben je wel verzekerd van legale muziek. Bovendien heb je een ruime keus uit een grote database. Deze database wordt in de meeste gevallen elke dag of week ververst. Je kan kiezen uit allerlei genres. Er zit dus voor ieder wat wils tussen.