Sparren: gewoon een goed gesprek tussen twee ondernemers

Neem eens de tijd voor een goed gesprek

15 december 2009

Vandaag was ik in Maastricht bij Wibo Feijen een klant van mijn logistieke adviesbedrijf. Bij binnenkomst merkte ik gelijk dat het me goed deed hem weer te zien. Ik was erg benieuwd hoe het met hem ging, als mens en als ondernemer. We moesten echter eerst nog even een gesprek met een leverancier afronden.

Eind vorig jaar was mijn adviesopdracht daar klaar. Het was een hele bijzondere band die wij in korte tijd hadden opgebouwd. Wibo heeft het ondernemerschap echt van thuis uit meegekregen, ik niet. Hij was op jongere leeftijd in het staalbedrijf van zijn vader gestapt en had daar veel meegemaakt tot de verkoop van het bedrijf aan toe. Ik ben via een langere weg tot ondernemen gekomen en heb aardig wat moeten leren (nog steeds trouwens) voordat ik van acadeem tot de meer praktische zaken en beslissingen van het ondernemerschap over kon gaan.

Na de verkoop van het familiebedrijf bleef de behoefte om te ondernemen bestaan. Wibo koos ervoor om als directeur bij een logistiek dienstverlener in de staalbranche te gaan werken. Steel Logistics Europe is een dochter van Schavemaker Logistics. SLE was bij Wibo's aantreden een klein bedrijf in in de Beatrixhaven in Maastricht. Dat doet hij met een visie, een ambitie en een enorme drive om te scoren. Inspirerend om mee samen te werken en vooral te zien hoe je door ervaring veel beslissingen op gevoel snel en goed kan nemen, onderbouwd met een goed gevoel voor de markt. Tijdens de strategische adviesopdracht, die als doel had de logistieke dienstverlener in de internationale regio Charlemange (straal van 50 km) rondom Maastricht te positioneren als 4PL (fourth party logisitcs provider of ketenregisseur) hebben we veel gepraat. Over alles, van gezin tot opleiding, over reizen, werken, opportunisme, kansen zien en ze pakken. De kick van het verkopen en het starten van nieuwe bedrijven.

Toen ik vandaag weer binnenliep had ik gelijk dat gevoel weer te pakken. Heerlijk om niet als klant / adviseur met elkaar te praten, maar als twee ondernemers die een droom nastreven en met passie bezig zijn om die droom te realiseren. Natuurlijk gaat niet alles vanzelf, maak je soms verkeerde keuzes of maak je vervelende zaken mee. Ook daarover praten schept een band. Door de hectiek van de dag kom je niet vaak aan zo'n gesprek toe, zonde, want het geeft zo'n goed gevoel...

Auteur

Willem Overbosch