Cohen favoriet bij ondernemers

Rutte komt op tweede plek

24 maart 2010 1 minuten

Als het aan ondernemers ligt, wordt PvdA-voorman Job Cohen de nieuwe premier van Nederland. Toch vertrouwen ze, wanneer puur naar de partij wordt gekeken, de economie liever toe aan de VVD.

Deze conclusies trekt radiozender BNR uit de peiling die zij samen met Intomart GfK hield onder tweehonderd ondernemers. Maarliefst 34 procent van de ondernemers denkt Cohen zich het beste kan ontfermen over de economie. De PvdA'er scoort daarmee een stuk beter dan VVD-leider Mark Rut, die steun krijgt van 22 procent van de ondervraagden. Alexander Pechtold van D66 eindigt op de derde plek (14 procent) en Jan-Peter Balkenende op de vierde (12 procent).

Partij

Ondanks de populariteit van Job Cohen, denken de ondernemers toch dat de PvdA niet de beste partij is om de economie aan toe te vertrouwen. Als zij puur naar de partij kijken, geven ze toch de voorkeur aan de VVD met 34 procent van de stemmen. Zij zien dan ook het liefst een 'paars' kabinet, met VVD, PvdA en D66. Mochten die partijen samen geen meerderheid krijgen dan zouden eventueel CDA en/of GroenLinks aan kunnen schuiven.

ChristenUnie en PVV scoren het slechtst

Partijen aan wie ondernemers de economie absoluut niet willen toevertrouwen zijn de PVV van Geert Wilders en de ChristenUnie. Laatstgenoemde scoort het slechtst; maar 1 procent van de ondervraagden denkt dat de economie in deskundige handen is bij de ChristenUnie.

Bron: BNR

Wat vind jij?

Ben je het eens met deze uitslag of totaal niet? Laat het de MKB Servicedesk weten! Wie wil jij het liefst als premier en waarom? En welke partij is volgens jou het meest deskundig om zich met de economie bezig te houden? Deel je mening via onderstaand formulier.