Wat zijn Garanties van Oorsprong?

Ontdek hoe de stroom in jouw bedrijf is opgewekt
Door je elektriciteitsverbruik te vergroenen zorg je ervoor dat het energieverbruik van jouw bedrijf geen negatief effect heeft op het milieu. Zo lever je zelfs een positieve bijdrage aan de omgeving.
Wees energiebewust
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Vergroening van je energieverbruik wordt nu rechtstreeks aangeboden. Je hoeft dus niet langer duurzame energie in te kopen bij een energieleverancier. Vanaf nu kun je vrijwillig je elektriciteitsverbruik vergroenen. Dat is goedkoper en eenvoudiger en heeft hetzelfde resultaat. Je kunt gewoon bij je huidige energieleverancier blijven.
 
Garanties van Oorsprong
Garanties van Oorsprong geven informatie over de manier waarop de elektriciteit in jouw bedrijf is geproduceerd. Zij bewijzen dat de elektriciteit die je gebruikt op een duurzame manier is opgewekt. Door deze garanties in het landelijke duurzaamheidssysteem te koppelen aan het elektriciteitsverbruik, vergroen je de door jouw bedrijf verbruikte elektriciteit. Je kunt tegenwoordig op verschillende websites berekenen wat vergroenen kost.
 
Hoe gaat het verder in zijn werk?
De betreffende organisatie koopt vervolgens voor jou de benodigde Garanties van Oorsprong in en verzorgt de afhandeling in het systeem van CertiQ. Je ontvangt een Bewijs van Duurzaamheid. Deze kun je gebruiken in de communicatie met je klanten. CertiQ is verantwoordelijk voor de certificering van elektriciteit en beheert de databank waarin zij alle transacties bijhouden. De Energiekamer controleert of de partijen zich houden aan de verplichting Garanties van Oorsprong af te boeken.
 
Tot op heden zijn er nog geen Garanties van Oorsprong voor groen gas beschikbaar. De duurzame productie van gas vindt nog slechts op kleine schaal plaats.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten