Thema energiebesparing in de schijnwerpers

MKB-Nederland en Essent brengen thema onder de aandacht

14 april 2010

MKB-Nederland gaat samen met energiebedrijf Essent het thema energiebesparing op de kaart zetten bij kleine ondernemers. Zij zetten gisteren hun handtekening onder een driejarige samenwerking tijdens de Week van de Ondernemer.

Dit schrijft de Telegraaf vandaag. MKB-Nederland en Essent willen de kennis over energieverbruik en energiebesparing bij ondernemers in het midden – en kleinbedrijf vergroten. Dit zou moeten zorgen voor een lagere energierekening voor ondernemers en een milieuvriendelijkere manier van werken.

€300 miljoen euro verspilling

Volgens de initiatiefnemers hebben ondernemers in het mkb helemaal geen tijd om te kijken naar hun energierekening en weten ze niet goed wat ze kunnen doen om minder stroom te verbruiken. En dat terwijl volgens onderzoek de energieverspilling bij mkb-bedrijven zo’n €300 miljoen euro per jaar is.

Binnen een half jaar resultaten

De eerste onderzoeken naar vernieuwende producten die ondernemers kunnen helpen met het besparen van energie starten nu. Binnen een half jaar moeten de eerste mkb-ondernemers gaan profiteren van de resultaten.

Bron: De Financiële Telegraaf