De kloof tussen ondernemers en MKB-Nederland

Het rommelt in ondernemersland.

15 december 2009

Meer en meer entrepreneurs zijn ontevreden over MKB-Nederland. Begin deze maand werd de vakbond voor ondernemers opgericht - DSSO. Oprichter Patricia Linhard: "Politici snappen niet wat ondernemen is."

Op 1 september hebben wij al gereageerd op het initiatief van DDSO in onze weblog. Ook ondernemersblad Sprout lijkt de signalen uit ondernemersland op te pikken. Met het initiatief MKB Servicedesk biedt MKB Nederland weldegelijk concrete toegevoegde waarde voor de ondernemer. We zullen eens wat meer lawaai gaan maken........

Sprout schrijft vandaag in haar nieuwsbrief het volgende:

Linhard fulmineert tegen de politiek, VNO NCW en MKB-Nederland. "Als Den Haag enig benul van de praktijk had, dan hadden we dit jaar die hele berg administratieve veranderingen gedoseerd over ons heen gekregen." Democratische Samenwerking Solidaire Ondernemers (DSSO) op. De website moet de kloof tussen ondernemen en beleidsmakers overbruggen. Linhard: "Als MKB-Nederland fuseert met VNO-NCW, dat vooral de belangen van grote bedrijven behartigt, blijft er helemaal niets meer over van de invloed van de echte ondernemer."

Voor ZZP-ers is er het Alternatief voor Vakbond - AVV.  DSSO en AVV hebben niets met MKB Nederland, maar wat vindt u?

Doe mee met de Sprout-enquête over MKB-Nederland. De resultaten publiceren we in het novembernummer van Sprout.

(bron Sprout)

Auteur

Willem Overbosch