Smartphone verleidt vaker tot opnemen

23 procent beantwoordt zelfs op het toilet een zakelijk gesprek

01 november 2010 2 minuten

Heb je een smartphone? Dikke kans dat je dan vaak thuis op de bank of in bed 'nog even snel je zakelijke mail checkt'. Uit onderzoek van NU.nl blijkt namelijk dat smartphone-bezitters vaker een zakelijk gesprek of e-mailbericht beantwoorden dan mensen met een 'gewone' telefoon.

Eerder blogden we al eens over het feit dat werknemers productiever worden als ze in het bezit zijn van een smartphone. Nu is duidelijk waarom. Werknemers die in het bezit zijn van een smartphone zijn namelijk vaker bereid om een zakelijk gesprek of e-mailbericht te beantwoorden dan werknemers die geen smartphone hebben.

Nu.nl deed onderzoek onder 913 werknemers. Ruim de helft blijkt in het bezit te zijn van een smartphone, waarmee je kan e-mailen, internetten en je digitale agenda bijhouden. Dat het apparaatje zeer geliefd is onder zijn gebruikers, blijkt uit het feit dat zelfs wanneer er een gewone computer binnen handbereik is, er toch naar de iPhone of Blackberry wordt gegrepen om de laatste berichtjes te checken.

Met je smartphone op de wc

Thuis op de bank, in bed of op de wc. Geen plek te gek of te privé voor een smartphone-bezitter. Uit het onderzoek blijkt dat je meer kans hebt om een smartphone-eigenaar op het toilet te pakken te krijgen voor een zakelijk gesprek dan iemand met een gewone telefoon. Zo'n 23 procent vindt het namelijk geen probleem om zaken in het kleine kamertje af te handelen, tegen 11 procent van de 'gewone' bellers. Ook tijdens het boodschappen doen (58 procent vs. 47 procent), in het openbaar vervoer (65 procent vs. 53 procent) of in de auto (76 procent vs. 60 procent) nemen smartphone-eigenaren vaker de telefoon op. Werknemers werken dus efficiënter met een smartphone.

Toch zijn er nog een paar momenten waar werknemers liever niet gestoord willen worden. Tijdens een etentje of het afhalen van de kinderen op het schoolplein laat zowel de smartphone-bezitter als de 'eenvoudige' beller de telefoon gewoon rinkelen.

Bron: NUzakelijk.nl

Auteur

Liesbeth Meenink