Meer vrouwelijke managers door mobiel werken

Het Nieuwe Werken verbetert balans werk / privé

01 november 2010 1 minuten

Mobiel werken helpt mensen de balans tussen werk en privé te verbeteren. Dit maakt het makkelijker voor vrouwen om een carrière met het gezinsleven te combineren.

Steeds meer organisaties voeren mobiel werken in. Doordat je niet langer afhankelijk bent van een locatie en je je werktijden flexibel kunt indelen, zal het nieuwe werken een bijdragen kunnen leveren aan de groei van het aantal vrouwelijke managers. Dit blijkt uit onderzoek tijdens de AFAS Leading Ladies Day.

Enthousiasme over de mogelijkheden van HNW

Een groei van het aantal vrouwen in managementposities is hard nodig. Mobiel Werken kan hier een grote bijdrage aan leveren. 80% van de respondenten van het onderzoek is enthousiast over de mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Wel verwachten de ondervraagden dat het lang kan duren voordat de omslag naar deze nieuwe manier van werken overal is doorgedrongen.

Omslag naar mobiel werken

Mobiel werken is een nieuwe manier van werken, waarbij er met moderne communicatiemiddelen overal en altijd gewerkt kan worden. Toch kan het voor werkgevers en werknemers lastig zijn om deze omslag te maken.  Door veel aandacht te hebben voor het proces en een goede begeleiding te bieden vergroot je de kans op het succesvol invoeren van mobiel werken.

Meer weten over mobiel werken?

Ben je benieuwd naar verhalen van andere ondernemers met het nieuwe werken? Lees dan de ervaringen van ondernemers en werknemers met mobiel werken.

Bron: Leefritme Kenniscentrum