Oranjekoorts in Nederland

Kijk jij vanmiddag naar Nederland - Denemarken?

14 juni 2010

Vanmiddag om half 2 is het zover: de aftrap van de eerste wedstrijd van Nederland op het WK voetbal 2010. Je kunt als ondernemer niet om het WK heen, of je nou wilt of niet.

Het is stil aan de overkant…

Maandagmiddag, half 2. Verwacht wordt dat het erg rustig zal zijn in werkend Nederland. De Belgische krant ‘De Morgen’ tipt al op haar website dat Belgen die op hun gemak door Nederland willen rijden, dat het beste maandagmiddag kunnen doen. Lege snelwegen, verlaten winkelstraten: naar verwachting zal het rustig zijn in werkend Nederland. Eén op de negen werkende Nederlanders geeft aan Oranje ook tijdens het werk te volgen. Dit zijn nationaal gezien zo’n anderhalf miljoen verloren werkuren.

Stel je flexibel op als werkgever

Als werkgever kun je je het beste flexibel opstellen tijdens het WK, zegt ArboNed. Als je iemand ruimte geeft om een dag na een belangrijke wedstrijd twee uur later te beginnen en twee uur langer door te werken, zal diegene zich minder snel ziekmelden.

Kijk jij voetbal met je medewerkers?

Hoe ziet het er vanmiddag in jouw bedrijf uit? Zitten je werknemers gewoon te werken? Kijk je samen met je personeel naar de wedstrijd op een grote televisie of een groot scherm? Is je winkel of bedrijf zo goed als uitgestorven, omdat zowel je klanten als je werknemers thuis blijven? Of stond je vanochtend al vroeg het terras op te bouwen omdat je veel voetbalkijkers in je café verwacht?

Wat doet MKB Servicedesk met voetbal op de zaak

De klant gaat voor, dus we zijn op kantoor gewoon aan het werk en bereikbaar voor klanten.

Wel hebben we de bezetting aangepast aan de verwachte dip in binnenkomende telefoontjes. Bij de MKB Servicedesk kijken wij vanmiddag naar de wedstrijd. Willem Overbosch, eigenaar van de MKB Servicedesk, kocht oranje T-shirts voor de medewerkers en de oranjetompouces staan in de koelkast op ons te wachten. We zijn benieuwd hoe het er in jouw bedrijf aan toe gaat vanmiddag. Je kunt hieronder je reactie achterlaten.