Werknemer ziet minder op tegen zomerperiode

Inzet vakantiekrachten verlaagt stress

22 juni 2010 1 minuten

De zomerperiode komt er weer aan en dat betekent dat veel werknemers er een paar weken tussenuit gaan. Gelukkig zien de achterblijvers dit jaar minder op tegen het werk dat hun collega's achterlaten.

Vorig jaar zag 42 procent van de werknemers de zomerperiode somber in, maar dit jaar is dat nog maar een op de drie werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Unique. 

Vakantiekrachten

Vanwege de crisis vorig jaar, besloten veel werkgevers om geen vakantiekrachten in te huren. Dat zorgde bij 23 procent van de werknemers tot stress. Dit jaar is dat nog maar twaalf procent, omdat de crisis een minder grote rol speelt en er weer meer vakantiekrachten worden ingezet tijdens de drukste periodes. Al is dat ook vanwege het feit dat veel bedrijven nog voorzichtig zijn met het aannemen van vast personeel. 

Een tandje erbij

Bij de meeste bedrijven worden de vakanties van de werknemers goed op elkaar afgestemd. En als de werkdruk onverhoopt toch even wat toeneemt vindt elf procent het niet erg om een tandje harder te werken. 

Tips voor een goede vakantieplanning

Om te voorkomen dat je komende zomer te kampen krijgt met een onderbezetting geven we je de volgende tips:

  • Laat je personeelsleden op tijd hun vakantiedagen doorgeven

  • Inventariseer de werkzaamheden die in de zomer moeten gebeuren

  • Maak afspraken over hoe lang je werknemers op vakantie gaan (bijvoorbeeld: niet langer dan drie weken aaneengesloten)

  • Beperk werkzaamheden tijdens vakantieperiodes

  • Vul de gaten op met vakantiehulpen, stagiaires of parttimers 

Denk je erover om dit jaar ook vakantiekrachten in te schakelen? In dit artikel kun je even rustig nalezen hoe het zit met de regels en hoe je aan vakantiekrachten kunt komen.