Bij toeval Zusjes in Zaken

Ellen en Ingrid Reuvers hebben een online kledingwinkel

15 augustus 2013

Waar het opruimen van een kledingkast al niet toe kan leiden. In het geval van Ellen (43) en Ingrid (41) Reuvers tot een eigen webshop: Hippest.nl. "We vullen elkaar perfect aan."

Bedrijfsnaam: Hippest.nl

Bedrijfsvorm: begonnen als VOF, nu een BV

Opgericht: januari 2006

Eigenaren: Ingrid (41) en Ellen (43) Reuvers 

Aantal werknemers: 10 en 1 freelancer

Werken: 50 tot 60 uur per week

Aantal websitebezoekers: 75.000 unieke bezoekers per maand

Eerste bijbaan: in de supermarkt

"Internet zorgt natuurlijk altijd voor een afstand naar de klant, dus we proberen onze producten zo persoonlijk mogelijk te maken", vertelt Ellen Reuvers (43, rechts op de foto) van de online kledingwinkel Hippest.nl. Het persoonlijke tintje is dan ook het belangrijkste kenmerk van de webshop. "We pakken de bestellingen altijd mooi in en doen er vaak nog iets kleins bij, bijvoorbeeld een zakje pepernoten met Sinterklaas. Ook proberen we een goede en eerlijke service te bieden. Je krijgt altijd antwoord van iemand die verstand van stoffen, pasvormen en maten heeft. En via onze nieuwsbrief kondigen we speciale acties aan, bijvoorbeeld onze speciale WK-actie.

Een rommelige kledingkast...

Vijf jaar geleden zagen de levens van de zussen Ellen en Ingrid er nog heel anders uit. Ingrid (41) was advocate maar gestopt met werken vanwege de kinderen en Ellen werkte in de paramedische sector als orthoptiste. Alles ging zo zijn gangetje, totdat Ellen de kledingkast van haar kinderen besloot op te ruimen. "De kleren die weg konden, zette ik op Marktplaats en eBay en tot mijn verbazing was alles binnen mum van tijd verkocht. Op een gegeven moment had ik zelfs vaste klanten! Mijn zus keek met grote verbazing toe en wilde graag meedoen. Toen besloten we dat we 't groter wilden aanpakken."

Zusjes in zaken

De zussen richtten een VOF op: Zusjes in Zaken. Ellen: "Als je me vroeger had verteld dat ik later een zaak zou runnen met mijn zus, had ik je vierkant uitgelachen. Maar we vullen elkaar fantastisch aan. Ingrid houdt zich bezig met de administratieve zaken en ik ben meer van de marketing en sales. We zoeken altijd de kleding samen uit, maar vreemd genoeg zijn onze smaken wel heel verschillend. Als er iemand serieus over een kledingstuk of idee twijfelt, doen we 't niet."

Vindbaarheid

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een BV. Met een kleine tien werknemers en een freelancer voor de marketing begint Hippest.nl serieuze vormen aan te nemen. Uiteraard lopen de zussen ook tegen de gebruikelijke issues aan, zoals de zoektocht naar klanten en je vindbaarheid op internet. "Je moet altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Toen we begonnen met Hippest.nl, zijn we eerst een half jaar bezig geweest met het bouwen van een klantvriendelijke website. We kregen ook uitgebreid advies over hoe je je vindbaarheid kan vergroten op Google, maar nu zijn die technieken alweer achterhaald, dat gaat zo snel. Sinds twee maanden zijn we ook aan de slag met social media. Daar gaan we veel energie in steken. Vooral Twitter zien we helemaal zitten." En de toekomst van Hippest? "We willen het merk graag uitbouwen. Heel Nederland moet Hippest gaan kennen. En wie weet komt daar ook wel een eigen kledinglijn bij kijken."

Ondernemen en het gezin

Al met al draait het leven van Ingrid en Ellen volledig om de zaak. "We hebben ook beide een gezin, maar dat valt goed te combineren. Ik werk ook vaak thuis of 's avonds nog even door. Zo kan ik privé en werk goed combineren. En mijn partner? Die vindt het hartstikke leuk. Natuurlijk had hij in het begin wel even zijn twijfels, maar inmiddels heeft hij gezien dat het naast hard werken ook hartstikke leuk is. De partner van Ingrid is ook ondernemer. Dat is fijn, hij begrijpt precies waar wij mee bezig zijn." Over twee weken gaat Ellen op vakantie naar Portugal. "Dan laat ik de zaak ook helemaal voor wat hij is. Mijn zus houdt een oogje in het zeil, die is in mei al weggeweest." Ellen hoeft niet bang te zijn dat ze op vakantie voor elk wissewasje wordt gestoord. "We hebben tijdens vakanties een 'ladiesagreement' dat we elkaar met rust laten tijdens de vakantie, tenzij de zaak afbrandt." 

Meer inspirerende verhalen van ondernemers lezen?

Neem dan een kijkje in onze rubriek 'Ondernemer in beeld'

Wil jij ook graag in deze rubriek verschijnen en over je bedrijf vertellen? 

Neem dan contact op met de redactie