Ondernemer kan maar beter wennen aan twitterend personeel

Sociale media niet meer van de werkvloer te verbannen

01 november 2010

Personeel dat twittert onder werktijd, even een krabbel op hyves plaatst of foto's bekijkt op facebook? Je kunt er als werkgever maar beter aan wennen, want het gebruik van sociale media is niet meer weg te denken uit het leven van veel werknemers.

Mensen voelen zich gelukkiger als ze online contact hebben met vrienden en bekenden. Dat blijkt uit onderzoek van het Leefritme Kenniscentrum. Ondernemers kunnen dus maar beter soepel zijn in de omgang met sociale media op de werkvloer.

Onderzoekers bestudeerden het gedrag van mensen in sociale netwerken, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. Philip de Wulf, een van de onderzoekers, ontdekte dat sociale netwerken mensen het gevoel geeft dat hun vrienden altijd om hen heen zijn. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens de Wulf heeft het voor bedrijven geen zin om contact via Twitter of Hyves onder werktijd te verbieden. Zeker voor de jonge generatie werknemers is het verbieden van sociale netwerken bijna onmogelijk. "Die zijn nu gewend om elk moment met hun mobiel contact te hebben met hun vrienden, dat ram je er niet uit."