Lager BTW tarief impuls voor woningmarkt

06 augustus 2013 1 minuten

MKB-Nederland is blij met de verlaging van het btw-tarief van 19 naar 6 procent voor de renovatie van woningen die langer dan twee jaar in gebruik zijn genomen. Minister de Jager van Financiën maakte de verlaging, die deel uitmaakt van een pakket maatregelen voor de woningmarkt, vandaag bekend. Het pakket is volgens de werkgeversorganisatie een belangrijke impuls voor de woningmarkt en daarmee de bouwsector.

De bouwsector, hard getroffen door de economische crisis, kan met de verlaging van het btw-tarief makkelijker nieuwe opdrachten binnenhalen. Ook aanverwante sectoren, zoals de architecten, zullen hier op termijn baat bij hebben. Particulieren zullen profiteren van goedkopere diensten. De verlaging gaat op 1 oktober 2010 in en eindigt op 1 juli 2011. 

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn ook positief over de andere stimuleringsmaatregelen voor de bouw. Zoals het verlengen van de tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie en de maatregel om alleen overdrachtsbelasting over de (eventuele) winst te betalen in plaats van over de gehele koopsom. Ook heeft De Jager besloten om de verlenging van de periode van hypotheekrenteaftrek bij dubbele hypotheeklasten van twee naar drie jaar te verlengen. Een ander besluit is dat er na een verhuurperiode weer recht op hypotheekrenteaftrek ontstaat. Beide regelingen gelden tot eind 2012 en zijn voor de woningmarkt zeer welkome maatregelen.

Bron: MKB-Nederland